Ostalo

Obilježen Svjetski i Nacionalni dan zaštite na radu, 28.4.

Objavljeno 29.04.2024.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

U povodu Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu održan je stručni skup "Prednosti i izazovi digitalizacije u području zaštite na radu" u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike uz potporu Europske agencije za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA).
Obilježen Svjetski i Nacionalni dan zaštite na radu, 28.4.
 

Sudionicima stručnog skupa uvodno se obratio ravnatelj Uprave za rad i zaštitu na radu Dražen Opalić prilikom čega je naglasio kako je nužno u nadolazećem razdoblju prilagoditi regulative u skladu s novim tehnologijama i rizicima.

Dodao je kako će se u cilju olakšavanja provedbe mjera zaštite na radu, u sklopu novog projekta vrijednog više od tri milijuna eura, dodatno razviti OiRA alati, unaprijediti informacijski sustav zaštite na radu te digitalizirati uputnica za pregled specijaliste medicine rada.

U sklopu stručnog skupa uručena je nagrada za životno djelo za ostvarene značajne rezultate i postignuća u zaštiti na radu te unapređenje zaštite na radu u Republici Hrvatskoj Krešimiru Telebecu.

Uručena su i priznanja za ostvarena značajna postignuća u zaštiti života i zdravlja radnika na radu te unapređenje sustava zaštite na radu Željku Benkoviću, Marjani Gudelj, Darku Jelači, Josipi Nakić, Josipu Novaku, Preventi d.o.o. i Veleučilištu studija sigurnosti.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.